Hvornår starter VM i håndbold 2022?

Introduktion

VM i håndbold er en af de mest prestigefyldte begivenheder inden for håndboldverdenen. Det er en international turnering, hvor de bedste håndboldhold fra hele verden konkurrerer om titlen som verdensmestre. I denne artikel vil vi se nærmere på, hvornår VM i håndbold 2022 starter, samt andre relevante oplysninger om turneringen.

Historie

Baggrund for VM i håndbold

VM i håndbold blev første gang afholdt i 1938 af Det Internationale Håndboldforbund (IHF). Formålet med turneringen er at fremme håndboldsporten og give holdene mulighed for at konkurrere på internationalt niveau. Siden da er VM i håndbold blevet afholdt hvert fjerde år, med undtagelse af perioden under Anden Verdenskrig.

Tidligere VM-værtslande

Gennem årene har flere forskellige lande været værter for VM i håndbold. Nogle af de tidligere værtslande inkluderer Sverige, Frankrig, Tyskland og Danmark. Disse lande har alle haft stor succes med at arrangere turneringen og har bidraget til at gøre VM i håndbold til en global begivenhed.

VM i håndbold 2022

Arrangør og værtsland

VM i håndbold 2022 vil blive arrangeret af Det Internationale Håndboldforbund (IHF) i samarbejde med det valgte værtsland. Værtslandet for turneringen er Egypten, der blev valgt som vært i 2015. Dette bliver første gang, at Egypten er vært for VM i håndbold.

Spillesteder og arenaer

VM i håndbold 2022 vil blive afholdt på forskellige spillesteder og arenaer rundt omkring i Egypten. Nogle af de mest kendte arenaer inkluderer Cairo Stadium Indoor Halls Complex, Borg El Arab Sports Hall og New Capital Sports Hall. Disse arenaer er blevet valgt på grund af deres kapacitet og faciliteter til at rumme håndboldkampe på højeste niveau.

Hold og kvalifikation

Der vil være i alt 32 hold, der deltager i VM i håndbold 2022. Disse hold vil blive kvalificeret gennem forskellige regionale kvalifikationsturneringer, der afholdes rundt omkring i verden. Holdene vil repræsentere forskellige lande og vil alle være blandt de bedste håndboldhold i deres region.

Program og kampprogram

Gruppespil

Turneringen vil begynde med et gruppespil, hvor de 32 hold vil blive opdelt i otte grupper med fire hold i hver gruppe. Holdene vil konkurrere mod hinanden i en round-robin-format, hvor de bedste hold fra hver gruppe vil avancere til næste fase af turneringen.

Mellemrunde

Efter gruppespillet vil de kvalificerede hold gå videre til mellemrunden, hvor de vil blive opdelt i fire grupper med seks hold i hver gruppe. Holdene vil igen konkurrere mod hinanden i en round-robin-format, og de bedste hold fra hver gruppe vil gå videre til slutrunden.

Slutrunde

I slutrunden vil de otte bedste hold konkurrere i knockout-kampe for at afgøre hvem der bliver verdensmestre. Dette inkluderer kvartfinaler, semifinaler og en finalekamp. Vinderen af finalen vil blive kåret som verdensmester i håndbold.

Forventninger og favoritter

Stærkeste hold

Der er flere hold, der betragtes som favoritter til at vinde VM i håndbold 2022. Nogle af de stærkeste hold inkluderer Frankrig, Danmark, Spanien og Tyskland. Disse hold har en stærk håndboldtradition og har tidligere vundet VM-titlen.

Spillere at holde øje med

Der er også flere dygtige spillere, der vil være værd at holde øje med under VM i håndbold 2022. Nogle af disse spillere inkluderer Mikkel Hansen fra Danmark, Nikola Karabatic fra Frankrig og Sander Sagosen fra Norge. Disse spillere har vist deres evner på internationalt niveau og kan have stor indflydelse på deres holds præstationer i turneringen.

TV-dækning og streaming

Hvordan kan man følge VM i håndbold 2022?

VM i håndbold 2022 vil blive vist på forskellige tv-kanaler og streamingplatforme rundt omkring i verden. Detaljerne omkring tv-dækning og streaming vil variere afhængigt af dit land og din region. Det anbefales at tjekke lokale tv-guides og streamingtjenester for at finde ud af, hvor du kan følge turneringen.

Betydning af VM i håndbold

Samfundsmæssig betydning

VM i håndbold har en stor samfundsmæssig betydning, da det bringer mennesker sammen og skaber en følelse af fællesskab og national stolthed. Turneringen giver også mulighed for at promovere håndboldsporten og inspirere fremtidige generationer af håndboldspillere.

Økonomisk betydning

VM i håndbold har også en betydelig økonomisk betydning, da det tiltrækker turister og skaber indtægter gennem billetsalg, sponsorater og medieaftaler. Værtslandet har mulighed for at fremme turisme og økonomisk udvikling gennem arrangementet af turneringen.

Afsluttende tanker

Forventninger til VM i håndbold 2022

VM i håndbold 2022 forventes at blive en spændende og konkurrencepræget turnering, hvor de bedste håndboldhold i verden vil kæmpe om titlen som verdensmestre. Med Egypten som værtsland og en række stærke hold at se frem til, er der ingen tvivl om, at turneringen vil være en begivenhed, der vil fange interessen hos håndboldfans over hele verden.


Categories:

Tags: